LASAGNE I STEKPANNA
- mammansmat
- 18 nov. 2024
- 1 min läsning
Ett mycket enklare sätt att göra lasagne på. Inte en massa kastruller och ugnsformar att diska, utan endast stekpannan. Dock behövs en rejäl sautépanna med lock för att kunna göra lasagne i stekpannan.

4 portioner
40 minuter
Ingredienser:
500 g färs
1 gul lök, hackad
3 vitlöksklyftor, hackade
2 msk tomatpuré
Salt och peppar
1 msk torkad oregano
1 msk torkad basilika
1,5 msk koncentrerad kalvfond
1 dl chilisås
800 g finkrossade tomater
ca 2 dl vatten
10 lasagneplattor, torra
125 g ricottaost
1 dl créme fraiche
100 g riven ost
ev. riven muskot
125 g mozzarellabollar
Gör så här:
Bryn färsen tillsammans med lök, vitlök och tomatpuré tills färsen är genomstekt
Krydda med salt, peppar, basilika och oregano. Häll på fond, chilisås, krossade tomater och vatten, rör ihop och låt koka under lock i ungefär 15 minuter.
Bryt lasagneplattorna i bitar och peta ner i köttfärssåsen, se till att all pasta täcks ordentligt av såsen.
Lägg på locket igen och låt pastan sjuda i såsen tills den är genommjuk, tar 10-15 minuter.
Rör ihop ricotta med créme fraiche, riven ost och smaka gärna upp med lite muskot. Bred ut över lasagnen och strö mozzarellabollarna över.
Lägg på locket än en gång och låt osten smälta på svag värme i ca 10 minuter.

Comments