top of page

LASAGNE I STEKPANNA

  • Skribentens bild: mammansmat
    mammansmat
  • 18 nov. 2024
  • 1 min läsning

Ett mycket enklare sätt att göra lasagne på. Inte en massa kastruller och ugnsformar att diska, utan endast stekpannan. Dock behövs en rejäl sautépanna med lock för att kunna göra lasagne i stekpannan.


4 portioner

40 minuter


Ingredienser:

500 g färs

1 gul lök, hackad

3 vitlöksklyftor, hackade

2 msk tomatpuré

Salt och peppar

1 msk torkad oregano

1 msk torkad basilika

1,5 msk koncentrerad kalvfond

1 dl chilisås

800 g finkrossade tomater

ca 2 dl vatten

10 lasagneplattor, torra

125 g ricottaost

1 dl créme fraiche

100 g riven ost

ev. riven muskot

125 g mozzarellabollar


Gör så här:

Bryn färsen tillsammans med lök, vitlök och tomatpuré tills färsen är genomstekt

Krydda med salt, peppar, basilika och oregano. Häll på fond, chilisås, krossade tomater och vatten, rör ihop och låt koka under lock i ungefär 15 minuter.

Bryt lasagneplattorna i bitar och peta ner i köttfärssåsen, se till att all pasta täcks ordentligt av såsen.

Lägg på locket igen och låt pastan sjuda i såsen tills den är genommjuk, tar 10-15 minuter.

Rör ihop ricotta med créme fraiche, riven ost och smaka gärna upp med lite muskot. Bred ut över lasagnen och strö mozzarellabollarna över.

Lägg på locket än en gång och låt osten smälta på svag värme i ca 10 minuter.



Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page