LASAGNE UTAN BECHAMEL
- mammansmat
- 7 jan. 2024
- 1 min läsning
Uppdaterat: 26 jan. 2024
Lasagne. Pastans pastarätt. Matlådans kung. Barnens favorit.
Men, ibland vill man bara inte koka den där bechamelsåsen. Med detta receptet slipper du brända kastruller och sås som inte vill tjockna.
Vågar nog säga att detta är min godaste lasagne någonsin.
Tips är att dubbla recepet för detta är gott dagen efter och bästa matlådematen.

4-5 portioner
60 minuter
Ingredienser:
500 g färs
1 gul lök, hackad
3 vitlöksklyftor, pressade
3 msk tomatpuré
400 g krossade tomater
1 dl chilisås
1-2 tärningar köttbuljong
2.5 dl grädde
Salt, peppar, oregano, ev någon pastakrydda
150 g ricotta
1 dl crème fraiche
150 g riven ost
lasagneplattor
Gör så här:
Stek färs, lök, vitlök och tomatpuré.
Krydda med salt, peppar, oregano och ev pastakrydda, jag använde tomato & herbs från santa maria.
När färsen fått färg så tillsätt krossade tomater, chilisås och köttbuljong. Låt koka ca 15 min.
Häll ner grädden och låt koka ihop några minuter.
Smaka av och smaka upp köttfärssåsen.
Rör ihop ricotta med crème fraiche, salta och peppra en aning.
Varva lasagneplattor, köttfärssåsen och ost i en gratängform. Spara ost till toppen av lasagnen.
Första lagret ska vara köttfärssås, sista lagret ska vara plattor. På översta pastalagret breder du på ricottablandningen och toppar med ost.
Grädda i 200 grader i ca 30 min.
Sen tycker jag att det är viktigt att lasagnen får vila efter ugnen. Låt den gärna stå och sätta sig i 20 min före servering.

Komentarze