top of page

LASAGNE UTAN BECHAMEL

Lasagne. Pastans pastarätt. Matlådans kung. Barnens favorit.

Men, ibland vill man bara inte koka den där bechamelsåsen. Med detta receptet slipper du brända kastruller och sås som inte vill tjockna.

Vågar nog säga att detta är min godaste lasagne någonsin.

Tips är att dubbla recepet för detta är gott dagen efter och bästa matlådematen.

4-5 portioner

60 minuter


Ingredienser:

500 g färs

1 gul lök, hackad

3 vitlöksklyftor, pressade

3 msk tomatpuré

400 g krossade tomater

1 dl chilisås

1-2 tärningar köttbuljong

2.5 dl grädde

Salt, peppar, oregano, ev någon pastakrydda


150 g ricotta

1 dl crème fraiche

150 g riven ost

lasagneplattor


Gör så här:

Stek färs, lök, vitlök och tomatpuré.

Krydda med salt, peppar, oregano och ev pastakrydda, jag använde tomato & herbs från santa maria.

När färsen fått färg så tillsätt krossade tomater, chilisås och köttbuljong. Låt koka ca 15 min.

Häll ner grädden och låt koka ihop några minuter.

Smaka av och smaka upp köttfärssåsen.

Rör ihop ricotta med crème fraiche, salta och peppra en aning.

Varva lasagneplattor, köttfärssåsen och ost i en gratängform. Spara ost till toppen av lasagnen.

Första lagret ska vara köttfärssås, sista lagret ska vara plattor. På översta pastalagret breder du på ricottablandningen och toppar med ost.

Grädda i 200 grader i ca 30 min.

Sen tycker jag att det är viktigt att lasagnen får vila efter ugnen. Låt den gärna stå och sätta sig i 20 min före servering.


Comentarios

Obtuvo 0 de 5 estrellas.
Aún no hay calificaciones

Agrega una calificación
bottom of page