LASAGNETTE
- mammansmat
- 21 aug. 2024
- 1 min läsning
Istället för att varva färssåsen med ostsås och lasagneplattor använder man sig i en Lasagnette av en pastasort som heter just Lasagnette. Det är som små, små lasagneplattor.
Köttfärssåsen blandas med grädde och pastan rörs ner i såsen, därefter gratineras den i ugnen.
Aningens smidigare än en lasagne, men minst lika gott.

8 portioner
50 minuter
Ingredienser:
1 kg färs - valfri
2 gula lökar
6 vitlöksklyftor, pressade
0,5 dl tomatpuré
800 g krossade tomater
2 dl chilisås
5 dl grädde
2 tärningar köttbuljong
400 g okokt pasta jag använder lasagnette
Salt, peppar, oregano
200 g riven ost
Gör så här:
Bryn färs, lök, vitlök och tomatpuré.
Krydda med salt, peppar och oregano.
Häll ner krossade tomater, chilisås, grädde och buljongtärningar. Låt koka ungefär 10 min. Smaka av och smaka upp om det behövs.
Vänd ner den okokta pastan.
Häll upp blandningen i en ugnsform.
Strö ost över.
Grädda i 200 grader i ungefär 30 min. Känn efter så att pastan är genommjuk.
Comments