top of page

LAX I LJUVLIG CITRONSÅS

Den absolut godaste citronsås jag ätit! 🍋

Vill man ha den lite gulare kan man pytsa ner lite gurkmeja.

4 portioner

20 minuter


Ingredienser:

4 portionsbitar lax

2 dl crème fraiche

2 dl grädde

Zest från 1 ekocitron (se till att bara få med det gula från skalet, får du med av det vita riskerar du få en besk sås)

Saft från 1/2 citron

1 tärning kycklingbuljong

Salt och peppar

0,5-1 tsk strösocker


Gör så här:

Mät upp crème fraiche, grädde, zest, citronsaft, och kycklingbuljong i en stekpanna. Rör ihop och smaka upp med salt, peppar och strösocker.

Låt sjuda ihop ca 5 minuter.

Lägg ner laxen i såsen och ös sås över laxen. Låt sedan laxen sjuda, gärna under lock i ca 10 min tills den har en innertemp på 52 grader.

Har du inget lock kan laxen behöva gå lite längre i såsen.

bottom of page