top of page

LAX I RÖD CURRY & KOKOS

Ett hett middagstips!

Lite variation till de vanliga smakerna man brukar använda till lax.

Går snabbt att laga och är galet gott!

4 portioner

35 minuter


Ingredienser:

4 portionsbitar lax

Olja att steka i

2 vitlöksklyftor, rivna

2 tsk ingefära, riven

1/2 purjolök, skivad

1-2 msk röd currypasta

4 dl kokosgrädde

2-3 limeblad

2 tsk farinsocker

Salt & peppar

1/2 lime, saften

200 g sockerärter


Gör så här:

Fräs purjo, ingefära, vitlök och currypasta i lite olja. När purjon är mjuk så tillsätt kokosgrädde och limeblad.

Salta och peppra, häll i sockret.

Låt koka i ca 5 minuter. Smaka av och smaka upp med lime, ev mer salt eller socker.

Lägg ner laxen i såsen. Ös försiktigt laxen med såsen och låt koka 5-10 minuter, tills dess att laxen håller 55 grader.

Sista kokminuten vänder du ner sockerärterna i såsen så de precis börjar mjukna lite.


Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page