LAX I RÖD CURRY & KOKOS
Ett hett middagstips!
Lite variation till de vanliga smakerna man brukar använda till lax.
Går snabbt att laga och är galet gott!
4 portioner
35 minuter
Ingredienser:
4 portionsbitar lax
Olja att steka i
2 vitlöksklyftor, rivna
2 tsk ingefära, riven
1/2 purjolök, skivad
1-2 msk röd currypasta
4 dl kokosgrädde
2-3 limeblad
2 tsk farinsocker
Salt & peppar
1/2 lime, saften
200 g sockerärter
Gör så här:
Fräs purjo, ingefära, vitlök och currypasta i lite olja. När purjon är mjuk så tillsätt kokosgrädde och limeblad.
Salta och peppra, häll i sockret.
Låt koka i ca 5 minuter. Smaka av och smaka upp med lime, ev mer salt eller socker.
Lägg ner laxen i såsen. Ös försiktigt laxen med såsen och låt koka 5-10 minuter, tills dess att laxen håller 55 grader.
Sista kokminuten vänder du ner sockerärterna i såsen så de precis börjar mjukna lite.
Comments