top of page

LAXPASTA MED CITRON

Detta var den godaste laxrätten någonsin, enligt min sambo. Såsen kokas ihop under tiden som pastan kokar, middag på en kvart!

2 portioner 15 minuter

Ingredienser:

2 port pasta 2 portioner laxfilé 1 finhackad schalottenlök Lite smör att steka i 1,5 dl vatten 1 msk hummerfond Saft från 1/2 citron 2 dl grädde Finhackad dill och persilja 1,5 dl tinade ärter

Gör så här: Koka pastan enligt anvisning på paketet, den ska koka ett par minuter kortare och gå klart i såsen. Fräs på schalottenlöken i smöret tills den är blank och mjuk. Häll på vatten, fond pch citronjuice, låt reducera till hälften. Häll i grädde, smaka upp med salt och peppar. Låt koka på hög värme så den tjocknar. Stoppa i laxen, låt koka med ett par minuter, lax blir genomkokt fort! Vänd ner örter, ärter och den nykokta pastan, låt koka någon minut. Servera direkt.



Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page