LAXPASTA MED CITRON
Detta var den godaste laxrätten någonsin, enligt min sambo. Såsen kokas ihop under tiden som pastan kokar, middag på en kvart!
2 portioner
15 minuter
Ingredienser:
2 port pasta
2 portioner laxfilé
1 finhackad schalottenlök
Lite smör att steka i
1,5 dl vatten
1 msk hummerfond
Saft från 1/2 citron
2 dl grädde
Finhackad dill och persilja
1,5 dl tinade ärter
Gör så här: Koka pastan enligt anvisning på paketet, den ska koka ett par minuter kortare och gå klart i såsen. Fräs på schalottenlöken i smöret tills den är blank och mjuk. Häll på vatten, fond pch citronjuice, låt reducera till hälften. Häll i grädde, smaka upp med salt och peppar. Låt koka på hög värme så den tjocknar. Stoppa i laxen, låt koka med ett par minuter, lax blir genomkokt fort! Vänd ner örter, ärter och den nykokta pastan, låt koka någon minut. Servera direkt.
Comments