top of page

LEMON CURD

Sötsyrligt läckert. Gott i kakor, i en tårta, på rostmackan eller vispa upp grädde och lemon curd och servera med jordgubbar som dessert.

1 burk lemoncurd

30 minuter

Ingredienser: 2 citroner 2 äggulor 1 ägg 1,5 dl socker 75 g rumsvarmt smör, i tärningar

Gör så här: Tvätta citronerna, riv skalet fint, få inte med det vita, det blir beskt. Pressa saften ur citronerna. Blanda saft, skal, ägg, äggulor och socker i en kastrull. Värm upp på medelhög/låg värme under omrörning tills curden tjocknar och första bubblan kommer. Låt det hellre ta lite längre tid på lägre värme än att värma upp för fort, då den kan skära sig då, också viktigt att röra om hela tiden! Då den tjocknat, ta av kastrullen från värmen och rör ner smöret, några tärningar i taget. Sila ev din curd om du inte vill ha kvar skalbitarna. Häll på ren burk och ställ i kylen. Den tjocknar ännu lite till då den är helt sval.

Comentários

Avaliado com 0 de 5 estrelas.
Ainda sem avaliações

Adicione uma avaliação
bottom of page