top of page

LINSLASAGNE

  • Skribentens bild: mammansmat
    mammansmat
  • 11 feb.
  • 1 min läsning

Billigt, enkelt och jättegott!

6 portioner

50 minuter


Ingredienser:

1 gul lök, hackad

4 klyftor vitlök, pressade

2 morötter, grovrivna

0,5 dl tomatpuré

800 g krossad tomat

1 dl chilisås

2 tärningar grönsaksbuljong

1 msk torkad oregano

500 g blötlagda röda linser (avrunnen vikt), jag köper på tetra

5 dl grädde

Lasagneplattor, torra

200 g riven mozzarella


Gör så här:

Bryn lök, vitlök, tomatpuré och morot.

Häll på krossade tomater, chilisås och buljongen. Krydda med salt, peppar och oregano.

Låt koka på svag värme i ca 10 minuter.

Skölj linserna och tillsätt i tomatsåsen tillsammans med grädden.

Låt koka upp. Smaka upp så smakerna sitter.


Häll sås i botten av formen, lägg på lasagneplattor, häll på mer sås, lite ost och fortsätt så avsluta med ett lager extra ost på översta lagret.

Grädda 225 grader i 20-30 minuter tills lasagneplattorna är genommjuka.

Låt lasagnen sätta sig i ungefär 20 minuter före servering.

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page