LINSLASAGNE
- mammansmat
- 11 feb.
- 1 min läsning
Billigt, enkelt och jättegott!

6 portioner
50 minuter
Ingredienser:
1 gul lök, hackad
4 klyftor vitlök, pressade
2 morötter, grovrivna
0,5 dl tomatpuré
800 g krossad tomat
1 dl chilisås
2 tärningar grönsaksbuljong
1 msk torkad oregano
500 g blötlagda röda linser (avrunnen vikt), jag köper på tetra
5 dl grädde
Lasagneplattor, torra
200 g riven mozzarella
Gör så här:
Bryn lök, vitlök, tomatpuré och morot.
Häll på krossade tomater, chilisås och buljongen. Krydda med salt, peppar och oregano.
Låt koka på svag värme i ca 10 minuter.
Skölj linserna och tillsätt i tomatsåsen tillsammans med grädden.
Låt koka upp. Smaka upp så smakerna sitter.
Häll sås i botten av formen, lägg på lasagneplattor, häll på mer sås, lite ost och fortsätt så avsluta med ett lager extra ost på översta lagret.
Grädda 225 grader i 20-30 minuter tills lasagneplattorna är genommjuka.
Låt lasagnen sätta sig i ungefär 20 minuter före servering.
Comments