LJUMMEN FÄRSKPOTATISSALLAD
Detta är lika gott som det är färgsprakande vackert. Fantastiskt gott med en bit varmrökt lax.
Passar fint på försommarens buffé eller till grillmiddagen.
Byt dill mot gräslök om du hellre vill servera potatissalladen med kött eller kyckling.
4 portioner
30 minuter
Ingredienser:
900 g färskpotatis eller delikatesspotatis
1 bunt sparris, 250 g
1 röd lök
1 knippe rädisor, 250 g
0.5 dl neutral olja
1.5 msk dijonsenap
1 msk flytande honung
0.75 tsk salt
0.5 tsk grovmalen svartpeppar
0.5 dl hackad dill
Gör så här:
Koka potatisen i välsaltat vatten.
Skiva löken och dela rädisor.
Skär av den nedre torra delen av sparrisen, dela sedan sparrisen i 4-5 delar.
Låt sparrisen koka med potatisen de sista 4-5 minuterna. Häll av potatisen och sparrisen och låt ånga av ett par minuter.
Rör ihop olja, dijon, honung, citronsaft salt och peppar.
Blanda ihop potatisen och sparrisen med dressingen, hackad dill, rödlök och rädisor.
Servera direkt.
Yorumlar