LÖKSÅS
Att så brun och bildtråkig mat kan vara så fruktansvärt god!
Jag älskar stekt fläsk med löksås, men avskyr att steka fläsk. Men stekt kassler med löksås är också kanon.
4 portioner
30 minuter Ingredienser: 2-3 lökar, skivade En rejäl klick smör 2.5 dl vatten 1 tärning köttbuljong 2 dl mjölk 2 dl grädde Salt, peppar 2 tsk kinesisk soja
Gör så här: Stek löken i smör på medelvärme tills den är mjuk. Det tar en stund, kanske 15 min. Häll på vatten och buljong, koka på hög värme tills vattnet kokat bort. Häll på mjölk, grädde och soja. Låt koka på ganska hög värme tills såsen tjocknat. Vispa med en visp i om du vill att löken ska gå sönder. När såsen har bra konsistens så smaka upp med salt och peppar. Det tar en liten stund att få till en löksås, lökens sötma ska komma fram utan att löken bränns vid. Men den stunden är det värt.
コメント