top of page

LÖVBIFFSPANNA MED KANTARELLER

Grytan får ta smak av svampen och köttet och jag adderar inget annat än salt, peppar och persilja för att inte tona ner någon av de fantastiskt goda naturliga smakerna.

En fullträff!

4 portioner

45 minuter


Ingredienser:

400 g lövbiff

1-1,5 L kantareller/trattkantareller

1/2 purjolök, skivad

2 dl grädde, matlagningsgrädde funkar fint

2 dl smetana

1 tärning svampbuljong

Salt, 4 peppar

Persilja


Gör så här:

Strimla köttet. Bryn det hastigt i het stekpanna med smör, salta och peppra, ta upp på fat då köttet fått färg.

Stek svampen, den kommer vätska sig rejält, låt vätskan koka bort.

Tillsätt då en klick smör och purjolöken, salta och peppra och låt svampen och purjon få färg.

Häll i grädde och buljongen, rör om tills buljongen är helt utrörd.

Rör ner smetana, låt koka upp, vänd ner köttet och låt koka ca 10 min.

Smaka av och smaka upp.

Vänd ner hackad persilja.

Servera med pasta, potatis eller ris.

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page