LÖVBIFFSPANNA MED KANTARELLER
Grytan får ta smak av svampen och köttet och jag adderar inget annat än salt, peppar och persilja för att inte tona ner någon av de fantastiskt goda naturliga smakerna.
En fullträff!
4 portioner
45 minuter
Ingredienser:
400 g lövbiff
1-1,5 L kantareller/trattkantareller
1/2 purjolök, skivad
2 dl grädde, matlagningsgrädde funkar fint
2 dl smetana
1 tärning svampbuljong
Salt, 4 peppar
Persilja
Gör så här:
Strimla köttet. Bryn det hastigt i het stekpanna med smör, salta och peppra, ta upp på fat då köttet fått färg.
Stek svampen, den kommer vätska sig rejält, låt vätskan koka bort.
Tillsätt då en klick smör och purjolöken, salta och peppra och låt svampen och purjon få färg.
Häll i grädde och buljongen, rör om tills buljongen är helt utrörd.
Rör ner smetana, låt koka upp, vänd ner köttet och låt koka ca 10 min.
Smaka av och smaka upp.
Vänd ner hackad persilja.
Servera med pasta, potatis eller ris.
Comments