LÖVBIFFSRULLADER
- mammansmat
- 11 feb.
- 1 min läsning
Rulladerna fyller jag med dijon och färskost med smak av vitlök.
Det är två lösa fyllningar som kommer åka ur rulladerna till viss del, men rulladerna får god smak av det ändå och när lite av fyllningen smiter ut så smaksätts även såsen och blir riktigt, riktigt god!

4-6 portioner
40 minuter
Ingredienser:
600 g lövbiff
2-3 msk dijonsenap
100 g färskost med vitlök
1 kruka persilja, hackad (används till fyllning och såsen)
Salt & peppar
2 dl vatten
1 tärning köttbuljong
4 dl grädde
1 msk svartvinbärsgelé
2 tsk kinesisk soja
Gör så här:
Krydda lövbiffen med salt och peppar, vänd på den och bre på dijonsenap och färskost på andra sidan. Strö persilja över och rulla ihop. Fäst änden med tandpetare.
Hetta upp en stekpanna med smör, bryn rulladerna. Bäst resultat blir det om lägger skarven nedåt i stekpannan först.
När de fått fin färg, men inte är genomstekta, ta upp på fat.
Häll ner vatten och buljongtärning i stekpannan och koka ur och rör ut buljongen.
När ungefär hälften av vätskan återstår häll ned grädde, gelé och soja.
Koka ihop ca 10 min.
Lägg ner rulladerna och låt de sjuda under lock i ca 10 min.
Strö persilja över hela härligheten.
Comments