top of page

MAJS JORDGUBBSRULLTÅRTA

Som en ljuvlig enkel liten tårta. En fröjd såväl för ögat som för gommen.


8-10 bitar

45 minuter


Ingredienser:

Rulltårta:

3 ägg

1.5 dl socker

2 tsk vaniljsocker

2 dl mjöl

1 tsk bakpulver

1 msk kallt vatten

+socker till bakplåtspappret


Fyllning:

3 dl vispgrädde

1,5 msk marsanpulver

Ev. 1 msk socker

500 g jordgubbar


Gör så här:

Gör botten:

Vispa ägg, vaniljsocker och socker vitt och fluffigt. Sikta ner mjöl och bakpulver, vänd försiktigt ner och tillsätt samtidigt vattnet.

Häll ut smeten på ett bakplåtspapper och bred ut, nästan ända ut i kanterna på pappret.

Grädda i mitten av ugnen i 250 grader i ca 5 min.

Vänd upp rulltårtsbotten på ett bakplåtspapper med socker på.

Dra försiktigt av bakplåtspappret som kakan gräddats på.

Låt svalna under en bakduk.


Fyllning:

Vispa upp grädde med marsanpulver och ev. socker. Ta undan knappt 1/3 till garnering.

Spara 1/3 av jordgubbarna till garnering, dela resten i mindre bitar.


När botten är helt avsvalnad så bred grädden på, ha de delade jordgubbarna över.

Rulla ihop och se till att skarven kommer nedåt.

Spritsa eller bred grädde ovanpå rullen, garnera med jordgubbar.



Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page