MAJS JORDGUBBSRULLTÅRTA
Som en ljuvlig enkel liten tårta. En fröjd såväl för ögat som för gommen.
8-10 bitar
45 minuter
Ingredienser:
Rulltårta:
3 ägg
1.5 dl socker
2 tsk vaniljsocker
2 dl mjöl
1 tsk bakpulver
1 msk kallt vatten
+socker till bakplåtspappret
Fyllning:
3 dl vispgrädde
1,5 msk marsanpulver
Ev. 1 msk socker
500 g jordgubbar
Gör så här:
Gör botten:
Vispa ägg, vaniljsocker och socker vitt och fluffigt. Sikta ner mjöl och bakpulver, vänd försiktigt ner och tillsätt samtidigt vattnet.
Häll ut smeten på ett bakplåtspapper och bred ut, nästan ända ut i kanterna på pappret.
Grädda i mitten av ugnen i 250 grader i ca 5 min.
Vänd upp rulltårtsbotten på ett bakplåtspapper med socker på.
Dra försiktigt av bakplåtspappret som kakan gräddats på.
Låt svalna under en bakduk.
Fyllning:
Vispa upp grädde med marsanpulver och ev. socker. Ta undan knappt 1/3 till garnering.
Spara 1/3 av jordgubbarna till garnering, dela resten i mindre bitar.
När botten är helt avsvalnad så bred grädden på, ha de delade jordgubbarna över.
Rulla ihop och se till att skarven kommer nedåt.
Spritsa eller bred grädde ovanpå rullen, garnera med jordgubbar.
Comments