top of page

MAJSPASTA MED PARMESAN

  • Skribentens bild: mammansmat
    mammansmat
  • 5 jan. 2024
  • 1 min läsning

Enkelt och jättegott!

Detta finns det nästan alltid ingredienser till hemma hos mig. Perfekta maträtten när man vill att ungarna ska äta och inspirationen tryter.


4 portioner

30 minuter


Ingredienser:

4 portioner pasta

smör eller olja att steka i

2 schalottenlökar, hackade

2 vitlöksklyftor, pressade eller hackade

2 små burkar majskorn

2 dl crème fraiche

2 dl grädde

1.5 dl riven parmesan

rökt paprikapulver, svartpeppar och salt


Gör så här:

koka pasta efter anvisning på paketet.

Stek lök, vitlök och majs, krydda med paprikapulver, salt och svartpeppar.

När majsen börjar få färg så häll i crème fraiche och grädde, låt koka ihop tills det tjocknat. Smaka av och smaka upp.

Stäng av värmen, rör ner parmesan och servera med nykokt pasta!

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page