top of page

MARRY ME CHICKEN

Rätten heter så för att den är så god att man vill gifta sig med kocken som lagat den!

Om det är gott? JA! 

Provlaga så kan du återkomma sedan om eventuellt frieri

Ingredienser:

600 g kycklingfiléer alt kycklinglårfiléer

1 dl soltorkade tomater i olja, strimlade

3 vitlöksklyftor, pressade

2 tsk torkad oregano

1 tärning kycklingbuljong

1.5 dl vatten

3 dl grädde

Chili efter smak

60 g parmesan

Några blad Basilika

Salt och svartpeppar


Gör så här:

Bryn kycklingen, salta och peppra. Den ska inte bli genomstekt. När den fått fin färg så lägg den på fat.

Stek tomaterna och vitlöken litegrann i stekpannan. Krydda med oregano.

Häll i buljongen och vattnet, rör om så buljongen smälter, låt reducera till hälften. Tillsätt grädden, krydda med chili och låt koka upp.

Häll i den rivna parmesanosten, rör om hela tiden så att osten smälter ner ordentligt.

Lägg i kycklingen och låt den koka klart i såsen. Ös gärna sås över kycklingen under koktiden. Rör om då och då så osten inte bränner i botten på pannan.

Rör ned strimlade basilikablad när såsen och kycklingen kokat klart.

Servera med pasta och invänta frieri.


1 Comment

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
Guest
Oct 16
Rated 5 out of 5 stars.

Super gott!

Like
bottom of page