MARRY ME CHICKEN I UGN
Ni har sett marry me chicken förr, men då kanske direkt i stekpannan.
Här gjorde jag en variant i ugnen. Sanslöst gott - ja på frieri-nivå!
4 portioner
45 minuter
Ingredienser:
500 g kycklingfiléer
2 dl crème fraiche
100 g soltorkade tomater
2 dl grädde
2 msk hackad basilika
1 dl finriven parmesan
2 vitlöksklyftor, pressade
Salt & peppar
Gör så här:
Dela kycklingfiléerna i mindre bitar (2-3 per filé) bryn kycklingen runt om, salta och peppra. Kycklingen ska inte bli genomstekt.
Lägg i en ugnsform.
Rör ihop créme fraiche, strimlade soltorkade tomater, grädde, basilika, parmesan och vitlök, smaka upp med salt och peppar.
Häll ut såsen ovanpå kycklingen.
Grädda i 200 grader i 20-30 min, beroende på hur stora kycklingbitar du har.
Tempa gärna, över 70 grader ska kycklingen hålla!
Servera med pasta och invänta frieriet!
Comments