top of page

MARRY ME CHICKEN I UGN

Ni har sett marry me chicken förr, men då kanske direkt i stekpannan.

Här gjorde jag en variant i ugnen. Sanslöst gott - ja på frieri-nivå!


4 portioner

45 minuter


Ingredienser:

500 g kycklingfiléer

2 dl crème fraiche

100 g soltorkade tomater

2 dl grädde

2 msk hackad basilika

1 dl finriven parmesan

2 vitlöksklyftor, pressade

Salt & peppar


Gör så här:

Dela kycklingfiléerna i mindre bitar (2-3 per filé) bryn kycklingen runt om, salta och peppra. Kycklingen ska inte bli genomstekt.

Lägg i en ugnsform.

Rör ihop créme fraiche, strimlade soltorkade tomater, grädde, basilika, parmesan och vitlök, smaka upp med salt och peppar.

Häll ut såsen ovanpå kycklingen.

Grädda i 200 grader i 20-30 min, beroende på hur stora kycklingbitar du har.

Tempa gärna, över 70 grader ska kycklingen hålla!


Servera med pasta och invänta frieriet!



Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page