top of page

MJUK PEPPARKAKA

Finns väl få saker som doftar så gott som pepparkaka? Tycker absolut att mjuk pepparkaka kvalar in som en av de godaste höstbaken bland äppelpajer och kanelbullar.


8-10 bitar 30 min arbetsinsats + 50 min i ugn + tid att svalna

Ingredienser:

150 g smör, smält och avsvalnat

3 ägg

1 dl brun farin strö

2 dl strösocker

2 dl gräddfil

4 dl mjöl

2 tsk bakpulver

2 tsk kanel, malen

1,5 tsk ingefära, malen

1,5 tsk nejlika, malen

1,5 tsk kardemumma, malen


150 g färskost

1,5 dl florsocker

1 krm vaniljpulver

Några lingon


Gör så här:

Vispa äggen med farinsocker och strösocker tills det är luftigt.

Vänd ner gräddfilen. Sikta i mjöl, bakpulver och kryddor. Vänd försiktigt ned med slickepott. Vänd till sist ned det smälta smöret.

Häll smeten i en smörad och bröad form, grädda i 175 grader i 40-50 min. Jag tycker det är svårt att känna med sticka, så jag tempar numera alltid, en färdig sockerkaka håller runt 96-98 grader.

Låt kakan svalna helt på galler.


Gör frostingen:

Vispa ihop färskost, florsocker och vanilj tills dess att du har en fluffig fin frosting.

Spritsa eller bred frostingen på den helt kalla kakan. Garnera gärna med några lingon.


Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page