top of page

MJUK PEPPARKAKA MED BRYNT-SMÖR-FROSTING

Glöm alla andra mjuka pepparkakor, denna har allt! Kryddig, saftig med en gudagod fluffig smörkräm.


20 bitar 60 minuter


Ingredienser:

Kakan: 

200 g rumsvarmt smör

4 dl socker

1 påse pepparkakskryddor

4 ägg

3 dl gräddfil

4 dl vetemjöl

2 tsk bikarbonat ELLER 4 tsk bakpulver


Frosting:

200 g smör

4 dl florsocker

1 msk vaniljsocker

300 g färskost


Garnering:

kärnor från 1 granatäpple


Gör så här:

Vispa smör, socker och pepparkakskryddor poröst.

Tillsätt ett ägg i taget och vispa ordentligt innan du tillsätter nästa. Vispa sedan ner gräddfilen.

Blanda mjöl och bakpulver/bikarbonat, sikta ner i smeten och vänd ner med slickepott.

Häll smeten i en mindre bakplåtspapperklädd långpanna ca 25×30 cm, grädda i 175 grader i ca 30 min.

Ta ut och låt kakan bli helt kall.

Gör frostingen under tiden:

Bryn smöret: smält smöret i en kastrull på ganska hög värme, fortsätt att värma smöret under omrörning tills dess att det blir gyllenbrunt och får en nötig doft. Låt smöret svalna och vispa sedan smöret med elvisp så det får typ rumstemperatur. Tillsätt sedan florsocker och vaniljsocker och vispa ihop.

Ha i färskost och vispa till en luftig frosting.

Bred över frostingen över kakan och strö granatäpplekärnor över.



Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page