top of page

MOROTSRULLTÅRTA MED LIMEFROSTING

Kryddig god morotskaka med den lena goda frostingen inrullad i kakan. Resultatet blir en saftig och härligt god kaka!


10bitar

45 minuter


Ingredienser:

Kakan:

2 ägg

2 dl strösocker

2 dl vetemjöl

1,5 tsk kanel

1 tsk ingefära

2 tsk bikarbonat

2 dl finriven morot

0,5 dl rapsolja

ca 1 dl kokos  


Frosting:

100 g rumsvarmt smör

300 g färskost

2 dl florsocker

1 msk vaniljsocker

zest från ½ lime


Gör så här:

Vispa ägg och strösocker vitt och luftigt. Vänd ner finriven morot och olja, rör inte för mycket, sikta ner vetemjöl, kryddor och bikarbonat, vänd försiktigt ned med en slickepott tills allt är väl blandat.

Bred ut på en bakplåtspappersklädd plåt, grädda i 225 grader i 5-7 minuter.

Lägg ut ett pakplåtspapper, strö ut kokos, vänd över den färdiggräddare kakan på kokosen och drag försiktigt av papperet från kakan. Lägg över en kökshandduk och låt svalna helt.

Gör frostingen: Vispa upp smör, färskost, florsocker, vaniljsocker och lime. Vispa tills du har en fluffig och slät frosting. Bred över frostingen över kakan, spara ev lite för att garnera med.

Rulla ihop kakan, verket nedåt!

Dekorera med frosting eller pudra bara lite florsocker över. Förvara i kylskåp.

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page