top of page

MOROTSSOPPA MED KRÄFTOST

En soppa som snabbt kokas ihop, med snälla goda smaker.

Servera den i sin enkelhet till vardagsmiddag, eller toppa med kräftstjärtar och servera med nybakt bröd och ett glas vin en helgkväll.


4 portioner 30 minuter


Ingredienser:

2 schalottenlökar

350 g morötter, ca 4 st medelstora

8 dl vatten

2 msk hummerfond

2 dl crème fraiche

1 dl grädde

330 g kräftost

20 g dill

Salt och peppar

1,5-3 msk mjöl + vatten till redning

Ev. kräftstjärtar till servering


Gör så här:

Finhacka schalottenlöken, fräs löken mjuk i smör i en stor kastrull.

Skala och grovriv morötterna, häll ner morötterna i kastrullen med löken.

Tillsätt vatten och fond och koka morötterna ca 5 min, de ska inte vara helt mjuka.

Vill du ha en soppa utan stora morotsbitar så mixa sönder morötterna lite med en stavmixer.

Tillsätt crème fraiche, grädde och kräftost, koka upp soppan och smaka upp med salt och vitpeppar.

Skaka ihop mjöl med knappt 1 dl vatten, häll i redning under omrörning och låt soppan koka några minuter.

Jag föredrar en tunnare soppa, vill du ha en tjock soppa så ta den större mängden mjöl.

När soppan är färdig så rör ner hackad dill.

Toppa eventuellt med kräftstjärtar.

Att doppa nybakt bröd i soppan är galet gott!


Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page