MUSTIG NÖTKÖTTSGRYTA MED CHAMPINJONER
- mammansmat
- 7 jan. 2024
- 1 min läsning
Ett finfint långkok. När man smakar av första gången så smakar grytan nästan ingenting, men efter ett par timmars puttrande på spisen har magi skapats under locket.

Ingredienser:
600 g nötkött i bitar, typ fransyska
1 gul lök, skivad
2 msk tomatpuré
1,5 tsk torkad timjan
1,5 tsk torkad persilja
400 g färska champinjoner
1 dl syltlök
4-5 dl vatten
1 tärning köttbuljong
1,5 dl grädde
Hackad färsk persilja
Salt och peppar
Gör så här:
Bryn köttet med löken och tomatpurén, krydda med torkade örter, salt och peppar. När köttet fått lite färg så stek med champinjonerna en sväng.
Häll på vatten, buljong och syltlök.
Låt koka på svag värme under lock ett par timmar.
Ta av locket, häll på grädden och koka någon kvart tills såsen är tjock, utan lock.
Rör ner hackad persilja det allra sista.
Comments