NOBLESSEBROWNIE
- mammansmat
- 8 jan. 2024
- 1 min läsning
En portionsbrownie med noblesse på toppen.
Perfekt liten dessert om du är sugen på något chokladigt och gott! Här hemma fick den tummen upp av hela testpatrullen.
Jag valde att ha hallon på toppen för att få in lite syra till det söta.

18 kakor
30 minuter
Ingredienser:
150 g smör
125 g mörk choklad, gärna 70%
3 dl socker
3 ägg
3 dl vetemjöl
0,5 dl kakao
2 krm salt
Noblesse
Gör så här:
Smält smör i en kastrull, ta av från värmen. Hacka chokladen och rör ner den tills den är helt smält. Rör ner socker, när det blandat sig helt så rör ner äggen. Här ska det inte vispas, utan det ska bara bli en slät smet. Rör ut mjöl, kakao och salt i en bunke, vänd ner det i chokladsmeten.
Fördela smeten i 18 st aluminiumformar. Grädda i 175 grader i 10-15 min, mina gick i 12 min.
Lägg en noblesse på varje kaka direkt efter att kakorna tagits ut ur ugnen, så att chokladen smälter över kakan.
Kan absolut förberedas några dagar före servering, förvara i kylskåp, men låt gärna kakorna stå i rumstemperatur ett par timmar före servering.
Pudra lite florsocker över kakorna och garnera med något bär.
Comments