top of page

NUDELWOK MED KYCKLING

Snabbt, enkelt och jättegott.

Lätt att variera, vill du inte ha kyckling kan du istället steka quorn eller tofu.

Gillar du inte haricots verts så byt mot paprika eller plocka bort grönsaker helt om du inte är förtjust i det.

4 portioner

30 minuter


Ingredienser:

4 portioner äggnudlar

Olja

400 g kycklingfiléer, tärnade

1 msk riven ingefära

3 vitlöksklyftor, rivna

1 liten röd lök, skivad

1 dl sweetchilisås

0,5 dl oystersauce

0,5 dl kinesisk soja

2 morötter, strimlade

200 g haricots verts

200 g broccolibuketter, i mindre bitar

Salt & peppar


Gör så här:

Koka äggnudlar efter anvisning på paketet. Spola i kallt vatten tills de är kalla, rör ned lite olja i dem så de inte klibbar ihop.

Stek kyckling, ingefära, vitlök och rödlök i lite olja. Krydda med salt och peppar.

När kycklingen är genomstekt så häll på sweetchilisås, oystersauce och soja.

Låt koka ihop i ett par minuter.

Vänd ner grönsakerna och koka i 3-5 minuter, beroende på hur stora grönsakerna är. Det ska vara spänst kvar i dem!

Vänd ner nudlarna och låt allt bli hett!

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page