NUDELWOK MED KYCKLING
Snabbt, enkelt och jättegott.
Lätt att variera, vill du inte ha kyckling kan du istället steka quorn eller tofu.
Gillar du inte haricots verts så byt mot paprika eller plocka bort grönsaker helt om du inte är förtjust i det.
4 portioner
30 minuter
Ingredienser:
4 portioner äggnudlar
Olja
400 g kycklingfiléer, tärnade
1 msk riven ingefära
3 vitlöksklyftor, rivna
1 liten röd lök, skivad
1 dl sweetchilisås
0,5 dl oystersauce
0,5 dl kinesisk soja
2 morötter, strimlade
200 g haricots verts
200 g broccolibuketter, i mindre bitar
Salt & peppar
Gör så här:
Koka äggnudlar efter anvisning på paketet. Spola i kallt vatten tills de är kalla, rör ned lite olja i dem så de inte klibbar ihop.
Stek kyckling, ingefära, vitlök och rödlök i lite olja. Krydda med salt och peppar.
När kycklingen är genomstekt så häll på sweetchilisås, oystersauce och soja.
Låt koka ihop i ett par minuter.
Vänd ner grönsakerna och koka i 3-5 minuter, beroende på hur stora grönsakerna är. Det ska vara spänst kvar i dem!
Vänd ner nudlarna och låt allt bli hett!
Commentaires