ONE POT KYCKLING OCH SAFFRANSRIS
- mammansmat
- 21 aug. 2024
- 1 min läsning
Kyckling och ris i samma kastrull. Att laga hela rätten i samma kastrull är inte bara smidigt, det blir otroligt gott också! Mina barn tyckte att detta var väldigt gott, då har jag en som vanligtvis ratar kyckling och en som vanligtvis ratar ris. Alltså väldigt gott betyg.

4 Portioner
30 Minuter
Ingredienser:
500 g kycklingfiléer
2 gul lök, hackad
4 vitlöksklyftor, hackade
Ca 0,5 dl olja
3 dl basmatiris
1 kuvert saffran
1 msk paprikapulver
7 dl kokande vatten
1 tärning hönsbuljong
0,5 tsk salt
1 liten burk majs
2 dl tinade ärter
3 msk hackad persilja
Salt, peppar och paprikapulver till kycklingfiléerna
Gör så här:
Bryn kycklingen i en stor kastrull. Krydda ordentligt med salt, peppar och paprikapulver.
När kycklingen fått färg, men inte är genomstekt ta upp den på fat.
Häll i lite mer olja i kastrullen och låt löken och vitlöken steka i ca 5 minuter.
Skölj riset väl, det ska sköljas tills inte vattnet är grumligt längre.
Häll ner riset, saffran och paprikapulver. Låt steka med i ca 3 minuter.
Häll på kokande vatten, buljongtärningen och saltet. Rör tills buljongtärningen lösts upp helt.
Lägg kycklingen på riset. Lägg locket på kastrullen och sätt in i ugnen i 200 grader i 15 min.
Dubbelkolla att kycklingen är genomstekt och att riset är mjukt.
Ta upp kycklingen.
Rör ner ärter, majs och persilja. Låt stå i ca 5 min så grönsakerna blir varma.
Servera precis som den är eller med en klick yoghurt.
Comments