top of page

OST- OCH BACONFYLLD KÖTTFÄRSLIMPA

Denna rackaren blir lätt en favorit vid middagsbordet. Den har liksom allt man kan önska. Med en god sås på skyn och kokt potatis så är matkoman snart ett faktum.

Osten väljer du efter familjens smaker, med småbarn kanske en mild ost är att föredra.

4 portioner

Ca 60 min


Färsen:

500 g färs - jag föredrar blandfärs

0.5 dl grädde

1 ägg

0.75 tsk salt

0.25 tsk vitpeppar

1.5 msk lökpulver

1 msk yellow mustard


Att fylla med:

250 g bacon

120 g riven ost

2 msk hackad persilja


Att pensla med:

3 msk ketchup

3 msk yellow mustard


Gräddsås:

Skyn som kommer från köttfärslimpan

1 tärning köttbuljong

3 dl grädde

En skvätt soja

salt och peppar

Något att söta med, jag hade ca 2 tsk svartvinbärsgelé


Gör så här:

Knaperstek bacon och låt rinna av på hushållspapper.

Blanda samman färs, grädde, ägg, kryddor och senap till en smidig smet.

Platta ut färsen på ett bakplåtspapper, strö bacon, ost och persilja på färsplattan.

Rulla ihop limpan med hjälp av bakplåtspappret. Se till att få ihop ändarna och skarven ordentligt så fyllningen inte smiter ut.

Lägg över limpan i en ugnsform med skarven nedåt.

Rör ihop senap och ketchup och pensla på limpan.

Kör i ugnen i 200 grader i ca 45 min. Tempa gärna så den är färdig, ska hålla över 70 grader.


Såsen:

Häll skyn från köttfärslimpan i en kastrull, sila ner den i kastrullen om så önskas.

Tillsätt grädde, soja och buljong.

Koka kraftigt tills såsen tjocknar.

Smaka av med salt och peppar och gelé.

Om såsen inte tjocknar, eller om man önskar en sås på mjölk istället för grädde så red av såsen med mjöl och vatten före du smakar upp den.

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page