OSTFRALLOR
När vi har haft kalas så har vi ibland bjudit på smörgåsbuffé. Nybakta frallor, kex, ostar, härliga röror, skinka, salami, grönsaker, frukt och annat gott. Det måste jag säga går hem hos nästan alla, finns liksom något för alla smaker.
När vi har smörgåsbuffé bjuder jag ALLTID på dessa frallor. Och de får lika fina lovord varje gång!
Så ska du ha en smörgåsbuffė, baka bröd till soppa eller bara vill ha ett supergott bröd till kvällen, baka detta! Du kommer inte ångra dig!
24 frallor
90 minuter
Gör så här:
50 gram jäst
6 dl mjölk
2 tsk salt
1 msk honung
12-14 dl manitoba cream eller vetemjöl special
100 g rumsvarmt smör
Riven ost, gärna typ präst
Gör så här:
Smula jästen i degbunken, värm mjölken så den blir fingervarm, häll ner i jästen tillsammans med honung, salt och mjöl, börja med drygt 1 L, tillsätt mer eftersom tills du får en smidig deg som släpper kanterna. Tillsätt smöret och låt gå i blandaren ca 10 minuter. Knåda ungefär dubbelt så lång tid för hand.
Låt degen jäsa i ca 40 minuter.
Ta upp på bakbord och dela i 24 delar. Runddriv delarna (forma dom runda), doppa bullen i riven ost och lägg på plåt. Täck med plast eller kökshandduk jäs ytterligare ca 40 minuter.
Skjuts in i ugnen i 225 grader i 8-10 minuter.
Låt svalna på galler, utan bakduk.
Comments