OSTFYLLT BRÖD
SÅ gott! Att ha till kräftskivan, till salladen, plockbrickan eller till soppan.
Bröd+vitlökssmör+smält ost = galet gott!
6 portioner 30 minuter
Ingredienser:
1 Bröd - typ grekiskt lantbröd
100 smör, rumsvarmt
2-3 vitlöksklyftor, pressade
0,5 dl Gräslök eller persilja
175 g ost - riven eller i skivor
Gör så här:
Skåra brödet, i rutor eller skivor. Skär inte ända ner, utan brödet ska sitta ihop i botten.
Blanda ihop smör, örter och vitlök.
Bred smöret i skårorna, fyll sedan skårorna med ost.
Vira in brödet i folie och grädda i 225 grader i ca 15 min, kontrollera så att all ost smält. Grädda eventuellt med folien öppen sista minuterna.
Dra isär eller skiva brödet, servera medan det är varmt 🤤
Comments