top of page

OSTFYLLT BRÖD

SÅ gott! Att ha till kräftskivan, till salladen, plockbrickan eller till soppan.

Bröd+vitlökssmör+smält ost = galet gott!


6 portioner 30 minuter


Ingredienser:

1 Bröd - typ grekiskt lantbröd

100 smör, rumsvarmt

2-3 vitlöksklyftor, pressade

0,5 dl Gräslök eller persilja

175 g ost - riven eller i skivor


Gör så här:

Skåra brödet, i rutor eller skivor. Skär inte ända ner, utan brödet ska sitta ihop i botten.

Blanda ihop smör, örter och vitlök.

Bred smöret i skårorna, fyll sedan skårorna med ost.

Vira in brödet i folie och grädda i 225 grader i ca 15 min, kontrollera så att all ost smält. Grädda eventuellt med folien öppen sista minuterna.

Dra isär eller skiva brödet, servera medan det är varmt 🤤



Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page