top of page

PANNBIFF MED LÖK

Det här är ju husman så det skriker om det! Prova att mixa i katrinplommon i färsen, det blir alla tiders!


4 portioner

45 minuter


Ingredienser:

Biffarna:

400 gram anamma formbar färs

100 gram blötlagda katrinplommon

1/2 gul lök

Salt, peppar


Löken:

1-2 gula lökar

Smör att steka i

salt och peppar


Sås:

1 svamp buljongtärning

3 dl vatten

4 dl grädde/mjölk

2 tsk soja

salt och peppar


Gör så här:

Ta upp färsen och låt tina ca 30 minuter.

Mixa katrinplommon med löken, blanda ihop det med färsen och salta och peppra efter smak.

Forma till biffar. Stek i smör tills de får fin färg, efterstek dem klart i ugnen, eller i såsen.


Den stekta löken steker jag i en annan stekpanna på låg värme i smör under tiden som biffarna steks.


Gör såsen i stekpannan efter att biffarna stekts.

Häll i vatten och koka ur pannan, tillsätt en tärning med svampbuljong.

Tillsätt grädde/mjölk (vill du koka klart biffarna i såsen så stoppa i dem nu) och koka till en fin konsistens. Smaka upp med salt, vitpeppar och soja.


Här serverades biffarna med potatismos, kokta morötter och rårörda lingon.

Testa vettja!

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page