PANNBIFF MED LÖK
Det här är ju husman så det skriker om det! Prova att mixa i katrinplommon i färsen, det blir alla tiders!
4 portioner
45 minuter
Ingredienser:
Biffarna:
400 gram anamma formbar färs
100 gram blötlagda katrinplommon
1/2 gul lök
Salt, peppar
Löken:
1-2 gula lökar
Smör att steka i
salt och peppar
Sås:
1 svamp buljongtärning
3 dl vatten
4 dl grädde/mjölk
2 tsk soja
salt och peppar
Gör så här:
Ta upp färsen och låt tina ca 30 minuter.
Mixa katrinplommon med löken, blanda ihop det med färsen och salta och peppra efter smak.
Forma till biffar. Stek i smör tills de får fin färg, efterstek dem klart i ugnen, eller i såsen.
Den stekta löken steker jag i en annan stekpanna på låg värme i smör under tiden som biffarna steks.
Gör såsen i stekpannan efter att biffarna stekts.
Häll i vatten och koka ur pannan, tillsätt en tärning med svampbuljong.
Tillsätt grädde/mjölk (vill du koka klart biffarna i såsen så stoppa i dem nu) och koka till en fin konsistens. Smaka upp med salt, vitpeppar och soja.
Här serverades biffarna med potatismos, kokta morötter och rårörda lingon.
Testa vettja!
Comments