top of page

PANNKAKOR

De är varken finare eller godare än andra pannkakor, men det är ett bra recept på pannkakor som håller ihop i stekpannan, till och med första pannkakan blir perfekt!



4 portioner

45 minuter


Ingredienser:

3 dl mjöl

0.5 tsk salt

1 msk vaniljsocker

6 dl mjölk

2 ägg

50-75 g smör

Gör så här:

Höll mjöl, salt och vaniljsocker i en bunke. Vispa ner ungefär 4 dl av mjölken tills du har en slät smet. Vispa ned äggen, ett i taget, och den sista mjölken. Smält smöret i stekpannan och vispa ner i smeten. Stek pannkakorna på ganska hög värme. När du hällt smeten i stekpannan och den stelnat på ovansidan, då är det dags att vända!


Servera med färska bär, sylt och grädde eller kanske nutella?



Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page