PASTA I KRÄMIG PARMESANSÅS
Ett sånt där bra recept som är en perfekt vardagsräddare när det bara måste gå snabbt! Under tiden som pastan kokar kokar du ihop såsen, sen är det bara att vända ihop och servera.
4 portioner 30 minuter
Ingredienser:
4 portioner pasta
Smör att steka i
2 schalottenlökar, hackade
2 vitlöksklyftor, hackade
3 dl grädde
150 g parmesan, riven
Persilja, hackad
Salt, peppar
Gör så här:
Koka pasta.
Bryn lökarna i smöret, tillsätt grädde när löken fått lite färg. Krydda med salt och peppar. Låt koka tills grädden tjocknar, på hög värme går det på några minuter.
Ta upp pastan direkt ur kokvattnet, det ska vara typ 1 kokminut kvar, och häll ner i pannan med sås, det får gärna hänga med lite vatten.
Vänd ihop pastan i såsen med parmesan och persilja. Rör om tills dess att osten smält. Tillsätt lite pastavatten om såsen är för tjock.
Servera direkt.
Comments