PASTA MED BROCCOLIPESTO
En krämig pasta med milda smaker. Vi käkade som ensamrätt, men man kan servera med något tillbehör, såsom grillost eller en bit kyckling.
Peston slänger man ihop samtidigt som pastan kokar, snabbt och enkelt 👌
2-3 portioner
20 minuter
Ingredienser: 1 dl solrosfrön + ca 1/2 dl till topping 200 g broccoli, fryst 70 g grovriven parmesan 2 msk olivolja 2 vitlöksklyftor Salt, peppar Saft från 1/2 citron 2-3 port linguine 1/2-1 dl pastavatten
Gör så här: Rosta solrosfrön i en stekpanna. Koka pasta efter anvisningar på förpackningen. Koka broccolin i ett par minuter, häll av vattnet. Häll broccoli, solrosfrön, parmesan, olja, vitlök, salt, peppar och citronsaft i en mixer. Kör på hög hastighet tills det är len krämig konsistens. Smaka upp med salt och peppar, ev mer vitlök eller citron. Blanda ner peston i den nykokta pastan, blanda i pastavatten om det behövs för lite lösare konsistens. Toppa pastan med lite riven parmesan och solrosfrön.
Comments