PASTASALLAD MED KASSLER
En krämig variant på pastasallad med kassler.
Kasslern ger mycket smak så egentligen behöver man inte smaksätta så mycket.
Perfekt att förbereda för dagar då man verkligen har minimalt med tid för matlagning, eller om barnen är hemma på sommarlov och själva ska fixa lunch. Perfekt att bara plocka fram en skål med pastasallad!
4 portioner
30 minuter
Ingredienser:
4 portioner pasta
400 g kassler, tärnad
0,5 dl majonnäs
3 dl crème fraiche
0,5 dl soltorkade tomater, delad i mindre bitar
1 röd lök, finhackad
2 msk hackad persilja
Salt och peppar
1 paprika, tärnad
1 burk majs
Gör så här: Koka pasta efter anvisning på paketet. Skölj pastan i kallt vatten tills den är helt kall. Låt rinna av. Rör ihop majonnäs, crème fraiche, soltorkad tomat, rödlök, persilja och salt och peppar. Smaka av så såsen har en bra smak. Blanda samman pasta, kassler, paprika, majs och såsen. Låt gärna stå några timmar före servering så sätter sig smakerna mer. "Blöta" grönsaker, såsom sallad, tomater och gurka brukar jag servera bredvid för att pastasalladen ska hålla sig fräschare.
Kommentarer