top of page

PERSILJEJÄRPAR I DIJONSÅS

Perfekt söndagsmiddag!

Husman, persilja och potatis kan vara det bästa jag vet.

Här samsas alla favoriter i en måltid av persiljejärpar i gräddsås med dijon, självklart potatis till, som man gärna kan mosa i såsen.

4 portioner

45 minuter


Ingredienser:

Järpar:

500 g färs (jag använde mig av blandfärs)

0,5 dl vispgrädde

1 ägg

1 tsk salt

0,25 tsk svarteppar

2 tsk dijon

1 msk lökpulver

0,5 dl hackad persilja 


Dijonsås:

1.5 dl vatten att koka ur pannan med

1 tärning köttbuljong

3 dl grädde

1 dl creme fracihe

1—3 tsk dijon, jag tar den större mängden

2 msk hackad persilja

Ev salt och peppar 


Gör så här:

Blanda samman ingredienserna till järparna, trilla avlånga järpar och stek i omgångar i smör, tills de är genomsteka och har fin yta.  

 

Koka ur pannan med vattnet, vispa ner buljongtärningen, tillsätt grädde och créme fraiche.

Koka kraftigt tills såsen tjocknar. Smaka av med dijon, salt, peppar och persilja.

Lägg i järparna i såsen, låt de blir varma och servera med kokt potatis eller potatismos.


Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page