PINOCCHIOTÅRTA
Den här tårtan är ju genialisk! Sockerkaka och maräng i samma tårta! Fylld med grädde och massa bär så blir det så gott som en tårta bara kan bli.
8-10 bitar
90 minuter
Ingredienser:
Maräng:
4 äggvitor
2 dl strösocker
1,5 dl flagad mandel
Sockerkakan:
75 g rumsvarmt smör
1 dl socker
4 äggulor
1,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
0,5 dl mjölk
Fyllning:
4 dl vispgrädde
1 msk vaniljsocker
1 dl jordgubbssylt
Bär
Gör så här:
Vispa äggvitorna vita och styva, vispa ner sockret i omgångar. Vispa tills du har en blank och fast maräng.
Gör sockerkakassmeten: vispa smör och socker pösigt. Vispa sedan ned en äggula i taget. Sikta ner mjölk och bakpulver. Vänd ner i smeten tillsammans med mjölken.
Olja ett bakplåtspapper, bred ut sockerkakssmeten på pappret. Den blir inte lika stor som hela pappret.
Bred marängen över sockerkaksmeten och strö till sist mandeln över.
Grädda i 175 grader i 25 min.
Låt svalna helt på plåten.
Vispa grädden med vaniljsocker.
Dela bär, jag valde att ha lite blåbär och lite hallon i tårtan med det mesta av bären dekorerade uppepå jag med.
Dela botten i två, lägg ena delen på ett fat. Bred på grädde (spara lite till garnering)och sylten, strö över bär.
Lägg andra tårtbotten över.
Spritsa lite grädde på och dekorera med bär.
Comments