top of page

PITABRÖD

Dessa bröd slår köpta pitabröd med hästlängder. Lite pyssel med att baka dom, men det är det lätt värt.

8 bröd

Över 60 minuter


Ingredienser:

12 g jäst

2 dl ljummet vatten

1 msk olja

1 tsk salt

2 tsk socker

4-5,5 dl mjöl


Gör så här:

Rör ut jästen i  vattnet, tillsätt ca 4 dl mjöl, olja, salt och socker.

Tillsätt mjöl tills du har en smidig deg som släpper kanterna på bunken. Knåda 10 min i maskin, det dubbla för hand.

Ta upp på lätt mjölat bord och dela degen i 8 delar. Runddriv degbitarna, gör alltså runda bullar. Låt ligga på bakbordet och vila med en lätt fuktad bakduk i 15 min.

Kavla vardera del tills de är 13-15 cm i diameter. Lägg på ordentligt mjölat bord, täck med en torr bakduk och sedan den lätt fuktade bakduken. Låt jäsa i 1,5 h.

Sätt in en plåt i ugnen och sätt ugnen på 270 grader. När ugnen och plåten är varm, lossna bröden från bordet med en stekspade, försiktigt så det inte går hål!

Lägg på 2-3 bröd på den heta plåten, när du lägger på bröden ska den sidan som varit uppåt när bröden jäste hamna nedåt plåten.

Grädda 2-3 min, tills brödet blåst upp sig. Vänd och grädda 2-3 min till.

Låt svalna på galler under bakduk.


Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page