top of page

POTATIS- OCH KYCKLINGGRATÄNG

En fantastiskt god allt-i-ett-rätt! Missa inte att krydda kycklingen med dragon, det tillför mycket i denna rätten.


4-5 portioner

60 minuter


Ingredienser:

500 g kycklingfiléer, strimlade

Salt, peppar, paprikapulver, dragon

900g potatis, skalad och skivad

1 liten purjolök, skivad

4 vitlöksklyftor, skivade

En klick smör

5 dl grädde

Salt, peppar

2 dl riven ost


Gör så här:

Stek kycklingen i smör, krydda med salt, peppar, paprikapulver och dragon. Låt kycklingen bli genomstekt.

Fräs purjolöken och vitlöken mjuk i en klick smör. Häll på grädde, salta och peppra, låt koka upp och tillsätt sedan den skivade potatisen. Låt småkoka under lock i ca 20 minuter tills dess att potatisen börjar mjukna. Smaka upp med salt och peppar, en potatisgratäng kräver rejält med salt!

Häll över hälften av potatisen i en ugnsform och lägg på den stekta kycklingen, häll sedan över resten av potatisen och strö ost över.

Grädda i 200 grader i ca 30 min, tills dess att potatisen är genommjuk och gratängen har fin färg.

Låt gärna stå i typ 20 min så gratängen sätter sig före servering.

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page