POTATIS- OCH KYCKLINGGRATÄNG
En fantastiskt god allt-i-ett-rätt! Missa inte att krydda kycklingen med dragon, det tillför mycket i denna rätten.
4-5 portioner
60 minuter
Ingredienser:
500 g kycklingfiléer, strimlade
Salt, peppar, paprikapulver, dragon
900g potatis, skalad och skivad
1 liten purjolök, skivad
4 vitlöksklyftor, skivade
En klick smör
5 dl grädde
Salt, peppar
2 dl riven ost
Gör så här:
Stek kycklingen i smör, krydda med salt, peppar, paprikapulver och dragon. Låt kycklingen bli genomstekt.
Fräs purjolöken och vitlöken mjuk i en klick smör. Häll på grädde, salta och peppra, låt koka upp och tillsätt sedan den skivade potatisen. Låt småkoka under lock i ca 20 minuter tills dess att potatisen börjar mjukna. Smaka upp med salt och peppar, en potatisgratäng kräver rejält med salt!
Häll över hälften av potatisen i en ugnsform och lägg på den stekta kycklingen, häll sedan över resten av potatisen och strö ost över.
Grädda i 200 grader i ca 30 min, tills dess att potatisen är genommjuk och gratängen har fin färg.
Låt gärna stå i typ 20 min så gratängen sätter sig före servering.
Comments