POTATIS- OCH PURJOLÖKSSOPPA
En riktig favorit bland soppor! Snälla goda smaker. Men en ostmacka är det en riktig höjdare.
4 portioner
30 minuter
Ingredienser: smör att steka i
1 liten purjo, sköljd och strimlad
1 liten gul lök, finhackad
1 vitlöksklyfta, pressad
8 dl vatten
2 buljongtärningar kyckling eller grönsak
600 g skalad, tärnad potatis
Salt och vitpeppar
2 dl grädde
2 dl mjölk
Persilja
Gör så här:
Mjukstek purjo, lök och vitlök i smör i en kastrull. Häll på vatten och buljongtärningar, låt koka upp. Ha i potatisen, salt och peppar. Koka och vispa med en ballongvisp då och då för att få soppan lite slätare. Vill du ha större bitar hoppar du detta moment och rör med en slev. Tillsätt grädde och mjölk och koka soppan tills potatisen är genommjuk. Vill du ha en helt slät soppa mixar du med stavmixer.
Rör ned lite persilja när soppan är färdig.
Comments