top of page

POTATIS- OCH PURJOLÖKSSOPPA

En riktig favorit bland soppor! Snälla goda smaker. Men en ostmacka är det en riktig höjdare.


4 portioner

30 minuter


Ingredienser: smör att steka i

1 liten purjo, sköljd och strimlad

1 liten gul lök, finhackad

1 vitlöksklyfta, pressad

8 dl vatten

2 buljongtärningar kyckling eller grönsak

600 g skalad, tärnad potatis

Salt och vitpeppar

2 dl grädde

2 dl mjölk

Persilja


Gör så här:

Mjukstek purjo, lök och vitlök i smör i en kastrull. Häll på vatten och buljongtärningar, låt koka upp. Ha i potatisen, salt och peppar. Koka och vispa med en ballongvisp då och då för att få soppan lite slätare. Vill du ha större bitar hoppar du detta moment och rör med en slev. Tillsätt grädde och mjölk och koka soppan tills potatisen är genommjuk. Vill du ha en helt slät soppa mixar du med stavmixer.

Rör ned lite persilja när soppan är färdig.




Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page