POTATISGRATÄNG MED KASSLER
Supergod allt-i-ett-rätt!
4-5 portioner
Över 60 minuter
Ingredienser: 1 kg fast potatis, skalad och skivad 1/2 purjolök, skivad 2 vitlöksklyftor, pressade 400 g kassler
3 dl grädde 2 dl mjölk 2 dl riven ost Salt och peppar
Gör så här: Fräs purjolöken mjuk med vitlöken i en klick smör. Häll på mjölk och grädde, salta och peppra, låt koka upp och tillsätt sedan den skivade potatisen. Låt småkoka under lock i ca 20 minuter tills dess att potatisen börjar mjukna. Smaka upp med salt och peppar, tänk på att kasslern är salt, så ta det lite lugnt med saltet. Tärna eller strimla kassler, varva potatis med kassler i en ugnsform, toppa med osten. Grädda i 200 grader i ca 30 min, tills dess att potatisen är genommjuk och gratängen har fin färg. Låt gärna stå i typ 20 min så den sätter sig före servering.
Comments