top of page

POTATISGRATÄNG MED SKINKA

Bästa sättet att göra en allt-i-ett-rätt! Potatisen får förkoka och smakerna sätts innan gratängen åker in i ugnen för garanterat bra resultat.

6 portioner

60 minuter


Ingredienser:

1,2 kg fast potatis, skalad och skivad

1/2 purjolök, skivad

4 vitlöksklyftor, pressade

350 g skinka, strimlad

4 dl grädde

2 dl mjölk

150 g riven ost, jag använder präst

Salt och peppar


Gör så här:

Fräs skinkan, purjon och vitlöken i lite smör eller olja. När purjolöken är mjuk så häll i grädde, mjölk och potatis och låt koka upp, salta och peppra.

Låt koka under lock i 15-20 min, smaka av och se om det behövs mer salt, peppar eller kanske vitlök.

Häll upp i en ugnsform och strö osten över. Grädda i 225 grader i ca 30 min.

Låt den gärna stå och vila i 20 min före servering.

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page