POTATISGRATÄNG MED SKINKA
Bästa sättet att göra en allt-i-ett-rätt! Potatisen får förkoka och smakerna sätts innan gratängen åker in i ugnen för garanterat bra resultat.
6 portioner
60 minuter
Ingredienser:
1,2 kg fast potatis, skalad och skivad
1/2 purjolök, skivad
4 vitlöksklyftor, pressade
350 g skinka, strimlad
4 dl grädde
2 dl mjölk
150 g riven ost, jag använder präst
Salt och peppar
Gör så här:
Fräs skinkan, purjon och vitlöken i lite smör eller olja. När purjolöken är mjuk så häll i grädde, mjölk och potatis och låt koka upp, salta och peppra.
Låt koka under lock i 15-20 min, smaka av och se om det behövs mer salt, peppar eller kanske vitlök.
Häll upp i en ugnsform och strö osten över. Grädda i 225 grader i ca 30 min.
Låt den gärna stå och vila i 20 min före servering.
Comments