POTATISGRATÄNG MED SOLTORKAD TOMAT OCH FETA
- mammansmat
- 21 aug. 2024
- 1 min läsning
En krämig och god potatisgratäng med lite medelhavsvibes. Med ett grillspett till så är det nästan så man kan dofta sig till ett härligt medelhavsland.

6 Portioner 60 Minuter
Ingredienser:
1,5 kg fast potatis, skalad och skivad
1 gul lök, skivad
4 vitlöksklyftor, skivade
En klick smör
125 g soltorkad tomat, strimlad
4 dl grädde
2 dl mjölk
Salt, peppar
150 g fetaost, smulad
Gör så här:
Fräs löken mjuk med vitlöken och de soltorkade tomaterna i en klick smör.
Häll på mjölk och grädde, salta och peppra, låt koka upp och tillsätt sedan den skivade potatisen.
Låt småkoka under lock i ca 20 minuter tills dess att potatisen börjar mjukna. Smaka upp med salt och peppar, en potatisgratäng kräver rejält med salt!
Häll över i en ugnsform och smula fetaosten över.
Grädda i 200 grader i ca 30 min, tills dess att potatisen är genommjuk och gratängen har fin färg.
Låt gärna stå i typ 20 min så gratängen sätter sig före servering.
Comments