POTATISGRATÄNG MED SOLTORKAD TOMAT OCH FETA
En krämig och god potatisgratäng med lite medelhavsvibes. Med ett grillspett till så är det nästan så man kan dofta sig till ett härligt medelhavsland.
6 Portioner 60 Minuter
Ingredienser:
1,5 kg fast potatis, skalad och skivad
1 gul lök, skivad
4 vitlöksklyftor, skivade
En klick smör
125 g soltorkad tomat, strimlad
4 dl grädde
2 dl mjölk
Salt, peppar
150 g fetaost, smulad
Gör så här:
Fräs löken mjuk med vitlöken och de soltorkade tomaterna i en klick smör.
Häll på mjölk och grädde, salta och peppra, låt koka upp och tillsätt sedan den skivade potatisen.
Låt småkoka under lock i ca 20 minuter tills dess att potatisen börjar mjukna. Smaka upp med salt och peppar, en potatisgratäng kräver rejält med salt!
Häll över i en ugnsform och smula fetaosten över.
Grädda i 200 grader i ca 30 min, tills dess att potatisen är genommjuk och gratängen har fin färg.
Låt gärna stå i typ 20 min så gratängen sätter sig före servering.
Comments