top of page

POTATISGRATÄNG MED SOLTORKAD TOMAT OCH FETA

  • Skribentens bild: mammansmat
    mammansmat
  • 21 aug. 2024
  • 1 min läsning

En krämig och god potatisgratäng med lite medelhavsvibes. Med ett grillspett till så är det nästan så man kan dofta sig till ett härligt medelhavsland.


6 Portioner 60 Minuter

Ingredienser:

1,5 kg fast potatis, skalad och skivad

1 gul lök, skivad

4 vitlöksklyftor, skivade

En klick smör

125 g soltorkad tomat, strimlad

4 dl grädde

2 dl mjölk

Salt, peppar

150 g fetaost, smulad


Gör så här:

Fräs löken mjuk med vitlöken och de soltorkade tomaterna i en klick smör.

Häll på mjölk och grädde, salta och peppra, låt koka upp och tillsätt sedan den skivade potatisen.

Låt småkoka under lock i ca 20 minuter tills dess att potatisen börjar mjukna. Smaka upp med salt och peppar, en potatisgratäng kräver rejält med salt!

Häll över i en ugnsform och smula fetaosten över.

Grädda i 200 grader i ca 30 min, tills dess att potatisen är genommjuk och gratängen har fin färg.

Låt gärna stå i typ 20 min så gratängen sätter sig före servering.

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page