POTATISMOS
- mammansmat
- 7 apr. 2022
- 1 min läsning
Uppdaterat: 26 jan. 2024
Verkar finnas tusen sätt att göra potatismos. Detta är mitt sätt, så som vi tycker om moset här hemma.
Jag har i smör, grädde och mjölk, och så en nypa socker. Man kan givetvis ändra på mängderna om man vill ha ett fettsnålare mos. Men detta är gött mos, det är det.

6 portioner
45 minuter
Ingredienser: 1,5 kg mjölig potatis 75 g smör 3-4 dl gräddmjölk, jag blandade 1 dl grädde med 3 dl mjölk Salt, vitpeppar och en nypa socker
Gör så här: Skala och dela potatisen i mindre delar. Koka den mjuk. Häll av vattnet, lägg i smör och låt det smälta ned. Salta och peppra, vispa med elvisp tills det inte länge finns några klumpar. Häll i en nypa socker och gräddmjölk, inte allt på en gång och vispa med elvispen, häll gräddmjölk och vispa tills moset har en fluffig fin konsistens, mängden vätska varierar lite, kan bli mindre och kan behövas mer. Smaka upp med salt och peppar, det krävs en hel del salt i mos.

Comments