top of page

POTATISSALLAD

  • Skribentens bild: mammansmat
    mammansmat
  • 4 nov. 2021
  • 1 min läsning

Uppdaterat: 26 jan. 2024

Jag älskar potatis, i alla former. Men få saker slår en riktigt god potatissallad. Det ska vara mycket lök och syrligt äpple i.

4 portioner 45 minuter


Ingredienser:

800 gram fast potatis, skalad

1-2 st Granny Smith äpplen

1 liten rödlök

Typ 15 cm purjo

Gräslök

3 dl gräddfil

1 dl majonnäs

2-3 msk senap

Salt

Peppar


Gör så här:

Tärna potatisen.

Koka upp saltat vatten och lägg i potatisen. Koka potatisen mjuk och kyl snabbt ned i kallt vatten.

Skala äpplet och tärna det.

Hacka lökarna och gräslök fint. Rör ihop majonnäs, gräddfil, senap, lökarna, salt och peppar. Smaka upp den ordentligt. Det ska vara väl saltat då potatisen drar åt sig mycket salt.

Blanda ihop den kalla potatisen, äpplet och röran.

Gör med fördel dagen före servering.

Commentaires

Noté 0 étoile sur 5.
Pas encore de note

Ajouter une note
bottom of page