POTATISSALLAD
- mammansmat
- 4 nov. 2021
- 1 min läsning
Uppdaterat: 26 jan. 2024
Jag älskar potatis, i alla former. Men få saker slår en riktigt god potatissallad.
Det ska vara mycket lök och syrligt äpple i.
4 portioner 45 minuter
Ingredienser:
800 gram fast potatis, skalad
1-2 st Granny Smith äpplen
1 liten rödlök
Typ 15 cm purjo
Gräslök
3 dl gräddfil
1 dl majonnäs
2-3 msk senap
Salt
Peppar
Gör så här:
Tärna potatisen.
Koka upp saltat vatten och lägg i potatisen. Koka potatisen mjuk och kyl snabbt ned i kallt vatten.
Skala äpplet och tärna det.
Hacka lökarna och gräslök fint. Rör ihop majonnäs, gräddfil, senap, lökarna, salt och peppar. Smaka upp den ordentligt. Det ska vara väl saltat då potatisen drar åt sig mycket salt.
Blanda ihop den kalla potatisen, äpplet och röran.
Gör med fördel dagen före servering.
Commentaires