PULLED BEEF
Så smidigt med mat som sköter sig själv i ugnen! Lite lätta förberedelser, sen står köttet och blir mört och smakrikt i ugnen medan du kan pyssla med annat.
6 portioner
30 minuter + tid i ugnen
Ingredienser:
Ca 1 kg fransyska eller högrev
1 gul lök
4 vitlöksklyftor
1 dl chilisås
1 msk kinesisk soja
1 msk salt
0,5 msk svartpeppar
0,5 msk rökt paprikapulver
0,25-0,5 tsk cayennepeppar (jag tog större mängden och det blev en viss hetta)
330 ml Coca cola
Gör så här:
Dela löken i mindre bitar. Mixa ihop allt utom köttet och colan till en marinad.
Putsa och dela köttstycket i fyra delar och lägg i en ugnsfast kastrull med lock. Massera in marinaden i köttet. Häll colan över och sätt på locket. Ställ in i ugnen i 140 grader i 5-6 timmar.
Ta ut grytan ur ugnen, ta upp köttet, reducera skyn från köttet så ungefär hälften är kvar.
Dra isär köttet, förslagsvis med två gafflar. Blanda ner i köttet i den reducerade skyn.
Servera i hamburgerbröd, tortillabröd, med ris eller med klyftpotatis, grönsaker och någon god kall sås.
Comments