top of page

PULLED BEEF

Så smidigt med mat som sköter sig själv i ugnen! Lite lätta förberedelser, sen står köttet och blir mört och smakrikt i ugnen medan du kan pyssla med annat.

6 portioner

30 minuter + tid i ugnen


Ingredienser:

Ca 1 kg fransyska eller högrev

1 gul lök

4 vitlöksklyftor

1 dl chilisås

1 msk kinesisk soja

1 msk salt

0,5 msk svartpeppar

0,5 msk rökt paprikapulver

0,25-0,5 tsk cayennepeppar (jag tog större mängden och det blev en viss hetta)

330 ml Coca cola


Gör så här:

Dela löken i mindre bitar. Mixa ihop allt utom köttet och colan till en marinad.

Putsa och dela köttstycket i fyra delar och lägg i en ugnsfast kastrull med lock. Massera in marinaden i köttet. Häll colan över och sätt på locket. Ställ in i ugnen i 140 grader i 5-6 timmar.

Ta ut grytan ur ugnen, ta upp köttet, reducera skyn från köttet så ungefär hälften är kvar.

Dra isär köttet, förslagsvis med två gafflar. Blanda ner i köttet i den reducerade skyn.


Servera i hamburgerbröd, tortillabröd, med ris eller med klyftpotatis, grönsaker och någon god kall sås.


Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page