top of page

PULLED BEEF I GLÖGG MED RÖDKÅLSSLAW

Festligt långkok med julens smaker.

Servera gärna i tortillabröd, pitabröd eller som jag i hamburgerbröd.


6 portioner 30 minuter + tid i ugnen


Ingredienser:

1 kg högrev

2 tsk salt

0,75 tsk grovmalen peppar

2 msk honung

2 msk kinesisk soja

4 vitlöksklyftor, pressade

2-3 tsk sambal oelek

1 kanelstång

3 dl lättglögg


rödkålsslaw:

300 g fint strimlad rödkål

saft från ½ apelsin

1-2 tsk äppelcidervinäger

1 msk honung

1 dl crème fraiche

0,5 dl majonnäs

1 vitlöksklyfta, pressad

salt & peppar


Gör så här:

Putsa köttet.

Blanda ihop alla ingredienser till köttet förutom kanelen och glöggen. Massera in köttet i blandningen.

Lägg köttet i en gryta som tål att stå i ugnen.

Häll glöggen över och lägg ner kanelstången.

Låt köttet stå i ugnen i 100 grader ca 8 eller 150 grader 4-5 timmar.

Ta ut kastrullen, lägg upp köttstycket på ett fat och dra isär det möra köttet med två gafflar. Häll gärna över lite av skyn över köttet när det dragits isär.


Rödkålsslaw:

Massera in apelsinsaft, vinäger och honung i rödkålen tills rödkålen mjuknar. Blanda ner vitlök, crème fraiche och majonnäs. Smaka upp med salt och peppar.



Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page