PULLED BEEF I GLÖGG MED RÖDKÅLSSLAW
Festligt långkok med julens smaker.
Servera gärna i tortillabröd, pitabröd eller som jag i hamburgerbröd.
6 portioner 30 minuter + tid i ugnen
Ingredienser:
1 kg högrev
2 tsk salt
0,75 tsk grovmalen peppar
2 msk honung
2 msk kinesisk soja
4 vitlöksklyftor, pressade
2-3 tsk sambal oelek
1 kanelstång
3 dl lättglögg
rödkålsslaw:
300 g fint strimlad rödkål
saft från ½ apelsin
1-2 tsk äppelcidervinäger
1 msk honung
1 dl crème fraiche
0,5 dl majonnäs
1 vitlöksklyfta, pressad
salt & peppar
Gör så här:
Putsa köttet.
Blanda ihop alla ingredienser till köttet förutom kanelen och glöggen. Massera in köttet i blandningen.
Lägg köttet i en gryta som tål att stå i ugnen.
Häll glöggen över och lägg ner kanelstången.
Låt köttet stå i ugnen i 100 grader ca 8 eller 150 grader 4-5 timmar.
Ta ut kastrullen, lägg upp köttstycket på ett fat och dra isär det möra köttet med två gafflar. Häll gärna över lite av skyn över köttet när det dragits isär.
Rödkålsslaw:
Massera in apelsinsaft, vinäger och honung i rödkålen tills rödkålen mjuknar. Blanda ner vitlök, crème fraiche och majonnäs. Smaka upp med salt och peppar.
Comments