top of page

PULLED PORK PÅ RIMMAD JULSKINKA

  • Skribentens bild: mammansmat
    mammansmat
  • 11 feb.
  • 1 min läsning

PULLED PORK PÅ RIMMAD JULSKINKA


Efter jul kan man fynda rimmad julskink billigt, pass på att köpa en och gör pulled pork!

Se till att du får tag i en rimmad, inte kokt!

8-10 port

20 min + tid i ugn


Ingredienser:

1 rimmad julskinka, runt 2 kg

1,25 msk paprikapulver

0,5 msk spiskummin

1 msk torkad oregano

1 tsk svartpeppar

2 gula lökar, skivade

5 vitlöksklyftor, skivade

3,5 dl barbecuesås, gärna söt och lite rökig


Ta bort svål och ev fett från skinkan. Lägg ner skinkan i en stor kastrull med lock som klarar ugn eller i en ugnsform.

Krydda skinkan, använd inget salt alls då skinkan är rimmad - alltså väldigt salt.

Blanda ner lök, vitlök och såsen.

Lägg på ett lock på kastrullen eller täck formen ordentligt med folie.

Ställ i ugnen i 125 grader i 6-8 timmar.

När köttet faller isär är det färdigt.

Ta upp köttet och dra isär med två gafflar.

Häll på sås från kastrullen och blanda ner i köttet.

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page