PULLED PORK PÅ RIMMAD JULSKINKA
- mammansmat
- 11 feb.
- 1 min läsning
PULLED PORK PÅ RIMMAD JULSKINKA
Efter jul kan man fynda rimmad julskink billigt, pass på att köpa en och gör pulled pork!
Se till att du får tag i en rimmad, inte kokt!

8-10 port
20 min + tid i ugn
Ingredienser:
1 rimmad julskinka, runt 2 kg
1,25 msk paprikapulver
0,5 msk spiskummin
1 msk torkad oregano
1 tsk svartpeppar
2 gula lökar, skivade
5 vitlöksklyftor, skivade
3,5 dl barbecuesås, gärna söt och lite rökig
Ta bort svål och ev fett från skinkan. Lägg ner skinkan i en stor kastrull med lock som klarar ugn eller i en ugnsform.
Krydda skinkan, använd inget salt alls då skinkan är rimmad - alltså väldigt salt.
Blanda ner lök, vitlök och såsen.
Lägg på ett lock på kastrullen eller täck formen ordentligt med folie.
Ställ i ugnen i 125 grader i 6-8 timmar.
När köttet faller isär är det färdigt.
Ta upp köttet och dra isär med två gafflar.
Häll på sås från kastrullen och blanda ner i köttet.
Comments