top of page

PUMPAFRALLOR

Söta saftiga frallor bakade med pumpapuré. Till höstsoppan,  buffén, frukost eller till Halloween. När de än serveras blir det bordets blickfångare.


24 pumpor

90 minuter


Ingredienser:

50 g jäst

1.5 tsk salt

1 msk honung

2.5 dl vatten

2.5 dl mjölk

250 g pumpapurė jag använde Hokkaidopumpa

1.5 tsk gurkmeja

12-14 dl mjöl (jag använde manitoba cream)

50 g rumsvarmt smör


steksnöre


Gör så här:

Skala pumpan, ta ur frön, mixa köttet tills det blir slätt, kan behöva tillsättas lite vatten så blir lättare att mixa.

Ljumma mjölk, vatten och purén.

Ha i jäst, salt, honung, degvätska, gurkmeja i en degbunke. Börja med ca 11 dl mjöl. Mängden mjöl i degen är olika på olika degar, så här får man känna sig fram och tillsätta lite i sänder.

När du fått ihop en fin deg som släpper kanterna tillsätter du det rumsvarma smöret och knådar degen ytterligare 10 min.

Låt degen jäsa 40 min.

Dela degen i 24 delar. Gör bollar av degen. Klipp till 4 lika långa bitar av steksnöret. Lägg ut snörena så att du får 8 tårtbitar. Placera degbollen i mitten och knyt försiktigt ihop varje snöre på mitten. Tänk på att bollarna jäser, så knyt inte allt för hårt!  Jag gjorde en lös knut av varje snöre. Sen knöt jag samman alla på slutet så det blev som en “tofs” mitt på. Jäs på plåten i 30 min.

Grädda i 225 grader 10-12 min.

Låt svalna på galler under bakduk.


Klipp av snörena när pumpan är svalnat.

Tryck t.ex. en bit gurkskal som stjälk.

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page