RABARBER OCH JORDGUBBSPAJ MED KOLAKAKSDEG
Kolakakor, kolasnittar, sirapsstänger, sirapskakor - kärt barn. Här har kakdegen fått den äran att agera pajdeg åt årets första rabarber.
De syrliga rabarberna som möter den söta kakdegen, närmre beskrivning behövs knappt.
6 portioner
45 minuter
Ingredienser:
500 g rabarber
200 g jordgubbar
1 msk potatismjöl
0,5 dl strösocker
125 g smör
1,25 dl strösocker
3 dl mjöl
1 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
3 msk sirap
Gör så här:
Skala och skiva rabarber. Ansa och skiva jordgubbar.
Blanda rabarber med jordgubbar i en pajform, strö över socker (0,5 dl) och potatismjöl och blanda runt.
Smält smöret. Blanda ner socker, mjöl, bakpulver, vaniljsocker och sirap till en deg.
Platta ut degen lite lätt med händerna och lägg över rabarbern och jordgubbarna, det behöver inte vara snyggt men se till så det täcker hela pajen.
Grädda i 200 grader 25-30 min.
Låt svalna. Servera med vaniljsås eller en kula glass.
留言