RABARBERKRÄM
- mammansmat
- 12 juni 2022
- 1 min läsning
Uppdaterat: 2 jan. 2024
Mer barndomssommar än så här blir det inte för mig! Mamma brukade koka rabarberkräm till oss om somrarna, och denna smaken är den somrigaste jag vet!

4 portioner
30 minuter
Ingredienser:
600 g rabarber
4 dl vatten
1-1,5 dl socker (söta efter smak)
3 msk potatismjöl
Lite vatten att röra ut potatismjölet i
2 msk socker att strö över krämen
Gör så här: Skölj och skala rabarber, dela den i mindre bitar. Lägg rabarber, vatten och socker i en kastrull. Låt koka upp och koka tills rabarbern är mjuk. Vill du inte ha bitar i så koka tills bitarna är helt mosade. Rör ut potatismjöl med kallt vatten. Tillsätt potatismjölet i krämen under omrörning. När första bubblan kommer, dra av krämen från värmen. Häll upp krämen för avsvalning, strö socker över för att undvika att det bli skinn på. Servera ljummen eller kall med gräddmjölk.

Comments