RABARBERSMULPAJ MED RÅRÖRD VANILJSÅS
Jag tycker faktiskt att en enkel smulpaj är den absolut godaste rabarberpajen! Denna rårörda vaniljsåsen är verkligen pricken över i:et. Men skulle ju inte klaga om jag serverades en kula vaniljglass till istället heller.
4-6 portioner
45 minuter
Ingredienser: Pajen: 600 g rabarber 0,5 dl socker 1 msk potatismjöl 125 g smör 3 dl mjöl 1 dl socker
Vaniljsås: 2 äggulor
2 msk socker
1 msk vaniljsocker2 dl grädde
Gör så här: Skala rabarbern om det behövs, dela i mindre bitar. Blanda rabarbern med 0,5 dl socker och potatismjölet. Blanda hastigt ihop smör, mjöl och socker till en smulig deg. Lägg rabarbern i botten på en pajform, strö degen över och grädda i 225 grader i ca 20 min. Vispa gulorna med socker och vaniljsocker tills det är fluffigt. Vispa upp grädden i en annan skål. Häll ned äggsmeten i grädden och vispa ihop. Servera ljummen rabarberpaj med mycket fluffig och god sås 🤤
Comments