top of page

RABARBERSMULPAJ MED RÅRÖRD VANILJSÅS

Jag tycker faktiskt att en enkel smulpaj är den absolut godaste rabarberpajen! Denna rårörda vaniljsåsen är verkligen pricken över i:et. Men skulle ju inte klaga om jag serverades en kula vaniljglass till istället heller.

4-6 portioner

45 minuter

Ingredienser: Pajen: 600 g rabarber 0,5 dl socker 1 msk potatismjöl 125 g smör 3 dl mjöl 1 dl socker


Vaniljsås: 2 äggulor

2 msk socker

1 msk vaniljsocker2 dl grädde

Gör så här: Skala rabarbern om det behövs, dela i mindre bitar. Blanda rabarbern med 0,5 dl socker och potatismjölet. Blanda hastigt ihop smör, mjöl och socker till en smulig deg. Lägg rabarbern i botten på en pajform, strö degen över och grädda i 225 grader i ca 20 min. Vispa gulorna med socker och vaniljsocker tills det är fluffigt. Vispa upp grädden i en annan skål. Häll ned äggsmeten i grädden och vispa ihop. Servera ljummen rabarberpaj med mycket fluffig och god sås 🤤



Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page