RABARBERRUTOR
Mjuk och fluffig kaka med syrliga rabarberbitar. Toppad med kardemumma. Så himla god, har du rabarber i trädgården så gör en plåt, du kommer inte ångra dig.
20-24 bitar
45 minuter
Ingredienser:
200 g smör
4 ägg
4 dl socker
5 dl vetemjöl
1 msk vaniljsocker
1,5 tsk bakpulver
1 dl mjölk
400 g rabarber, skivad
1 tsk kardemumma
Florsocker att pudra med
Gör så här:
Smält smöret.
Vispa ägg och socker vitt och luftigt. Sikta ner mjöl, vaniljsocker och bakpulver, vänd ner med slickepott, häll i mjölk och smält smör och vänd ihop till en slät smet.
Häll smeten i en bakplåtspapperklädd mindre långpanna, min mäter 27×38 cm. Lägg på rabarbern på smeten, strö kardemumma över.
Grädda i 175 grader i ca 30 minuter.
Låt svalna på galler. Dela i rutor och pudra med florsocker.
Servera med grädde, vaniljvisp eller bara som den är.
Comments