top of page

RABARBERRUTOR

Mjuk och fluffig kaka med syrliga rabarberbitar. Toppad med kardemumma. Så himla god, har du rabarber i trädgården så gör en plåt, du kommer inte ångra dig.


20-24 bitar

45 minuter


Ingredienser:

200 g smör

4 ägg

4 dl socker

5 dl vetemjöl

1 msk vaniljsocker

1,5 tsk bakpulver

1 dl mjölk

400 g rabarber, skivad

1 tsk kardemumma

Florsocker att pudra med


Gör så här:

Smält smöret.

Vispa ägg och socker vitt och luftigt. Sikta ner mjöl, vaniljsocker och bakpulver, vänd ner med slickepott, häll i mjölk och smält smör och vänd ihop till en slät smet.

Häll smeten i en bakplåtspapperklädd mindre långpanna, min mäter 27×38 cm. Lägg på rabarbern på smeten, strö kardemumma över.

Grädda i 175 grader i ca 30 minuter.

Låt svalna på galler. Dela i rutor och pudra med florsocker.


Servera med grädde, vaniljvisp eller bara som den är.



Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page